Moni-ilmeinen erillistalo länsirinteessä. Toista samanlaista ei löydy. Talo on eri tasoissa kallion päällä. Talo on rakennettu 1960 ja sitä on laajennettu 1967. Taloa on kunnostettu säännöllisin väliajoin, mutta iso saneerausprojekti alkoi 2013 ja valmistui kesällä 2015.

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kolmen viikon jälkeen

Kolmas työviikko tuli täyteen ja pojat lähtivät viikoksi kotiin, tosin Reimo meinasti että ehkä tulee aikaisemmin jos rahat loppuu ja kun vaimokin on matkoilla, niin mitä hän siellä kotipuolessa yksin…

Kuvaraportti kertoo tehdystä työstä ja luo työlistaa jatkotoimenpiteille.
Seiniä tasoiteltu ja ylin porras roilotettu tulevaa vesi ja sähkölinjoja varten
Vesi- ja sähkölinjakanava... 
…jatkuu tekniikkahuoneeseen asti.
Tekniikkahuoneen seinän ilme? Ovi piilotetaan ja Vallox säädin ehkä tekniikkahuoneen puolelle. Tekniikkahuoneen lattiaa korotetaan ja sinne asennetaan lattiakaivo.
SB-Vallox säädin tekniikkahuoneeseen! Huom kylpyammeen vesi ja viemäröinti, hoidetaako korotuksen yhteydessä?
Olisiko tekniikkahuoneen ovi jotain tähän tyyliin (katso alla):
CH. Kylpyammeen vesi ja viemäröinti hoidetaan korotuksen yhteydessä. Aika hyvä je selkeä tuo seinäpiirros :).




Kylpyhuone vaatii höyrykaapin takia uutta aivojumppaa.
SB-Tuohon saunaosaston koroke kynnyksen yläkulmaan tulis jättää paikka pienelle lednauhalle joka "merkkaa" koko korotuksen. Myös takkahuoneen korkokkeeseen sama juttu..
CH. LED nauhatoive otetaan huomioon, jatkuuko se loungen puolelle?
SB-Joo jatkuu loungen puolella. se toimii myös tavallaan korokkeen "varottajana" jotta kukaan ei kompastuisi siihen..
Korkeus palkkien välissä tulee olemaan 2380 mm paneloituna ja betonipalkin reunasta lattiaan 2180 mm.
SB- Loistavaa tuo huoneen korkeus! 
Huonot uutiset ovat, että Novitek Laguna ei valitettavasti koonsa puolesta mahdu tähän kulmaan. Korkeus ehkä riittää, mutta (kuvasta puuttuva) tuuletusputki työntää kaappia oven suuntaan liikaa. Oviaukon ja seinän välinen mitta on 98 cm, ja kaapin leveys on 90 cm.
SB-Novitekin on mahduttava tähän joten on siirrettävä ilmastointikanavaa. Kyseessä on poistoilmakanava joka voisi kiertää saunan puolella tuon saunan oven oikean yläkulman kohdalle. Poistoilma venttiili siinä on ihan ok ratkaisu!. Putkea ei tarvitse vetää niin pitkälle kuin missä se oli ennen koska koko tila on nyt avoin. Saunassa on omat tulo ja poistoilma venttiilit. "rainforest suihkutilassa on myös yksi poistoilma venttiili. Takkahuoneessa on tuloilma venttiili. Jos jotain pitäisi jossain vaiheessa lisätä niin se olisi tuolilma matalaan huoneeseen mutta en usko että tarvitsee sitä varsinkin jos:
-Poistetaanko ovi yläkerrasta alakertaan? tämä lisäisi terveen ilman tulon alakertaan ja matalaan huoneeseen.
-Toinen vaihtoehto olisi maitolasiovi jossa ei karmeja eli ilma pääsisi liikkumaan yläkerrasta alakertaan suht vapaasti.
CH. Ok! ellet ole sitä mieltä että putken tulisi mennä pukuhuoneeseen asti, ehkä sen ei tarvi kun seinä on poistettu välistä. Pieni kotelo tulee saunan puolelle, tai katsotaan mitä putkimies keksii.
En poistaisi ovea, saunaosasto tarvitsee oman "rauhansa", mutta oveen voi ehkä laittaa tuuletusritilöitä.
SB-jepp ei tarvita poistoilmakanavaa pukuhuoneeseen. katsotaan jos siihen (pukuhuoneeseen) joskus lisätään esim tuloilma mutta en usko että on tarpeellista.
Mietitään miten saadaan ovi yläkerrasta saunakerrokseen kivemmaksi esim makeella ovella mutta tuuletusritilä siinä olisi pakollinen.
Vaihtoehdot ovat:
Siirtää kaappi pesuhuoneen toiseen kulmaan mihin se mahtuisi hyvin. Vesi ja viemäripistekin on kohdassa...



...tai höyrykaappi siirtyy yläkerran uuteen kylpyhuooneeseen?



SBn versio (huom mistä lattian korotus alkaa takkahuoneessa):



Uudet yläkerran lattiatuennat nostettu ylemmäs.
Käytetäänkö tähän jättiläistuijaa, joka kääntyy palkin verran alas seinää pitkin?
Kuvassa näkyy myös uutta eristettä, 200 mm ekovillaa.
SB- jätetään ehdottomasti betonipalkit näkyviin. Eli jättiläistuija kattopanelointi näitten betonipalkkien väliin. Tuo tila missä on ekovillaa voidaan myös peittää jättiläistuija panelilla. Betonipalkin korjataan ja annetaan olla esillä!
Tähän on kaminan vaihtoehtona uusi muurattu takka?
SB- Pistetään tähän sittenkin kamiina. Mielestämme sopii paremmin ja vähemmän työtä. Myös halvempi ratkaisu ja mielestämme tyylikkäämpi.
Loungen seinät ovat kahteen kertaan tasoitettuja, ja ovat hiomista vaille valmiit käsiteltäväksi.
Ei jalkalistoja tähän huoneeseen.
SB-Hyvä, ei jalkalistoja! Tämän huoneen ikkunoiden sälekaihtimet tulee miettiä uudestaan koska ikkunat avautuu, miten ajatellut sälekaihtimet mahtuu? HUOM! Voiko tätä kattoa korottaa?? Yläpuolella keittiö ja järjen mukaan tässä pitäisi olla yhtä paljon tilaa kuin kylpyhuoneessa joka korotettiin! Olisi kiva jos täältäkin löytyisi noita betonisia palkkeja… 
CH. Katon korotusta pitää tutkia. Siinä kuitenkin seuraavat "ongelmat". Työläs… pelkästään pesuhuoneen katon purkuun meni viikko! Äänieristys. SPU'lla ei saa samanlaista äänieristystä, mitä siinä on nyt!
Paljonko tarvii ikkunoita avata kun tässä hyvä koneellinen ilmanvaihto. Sälärit saa myös ikkunoiden väliin, mutta silloin pitäisi tinkiä niiden leveydestä eivätkä ne anna samaa ilmettä huoneeseen kun näkyy ikkunakehykset, mutta alittaisin jommankumman joka tapauksessa ihan valonkin takia. Sälekaihtimilla saa hyviä tunnelmallisia varjoja aikaiseksi aurinkoisena päivänä ja tietenkin näkösuojaa.
SB-ok, on turhaa korottaa katto tässä huoneessa.
Ikkunoita tarvitsisi luultavasti avata pesun yhteydessä ja jos tänne pitää tuoda isomia huonekaluja (tai laitteita). Sälekaihtimet olisi hyvä mutta pyritään keksimään tähän hyvä ratkaisu että ikkunat saadaan auki myös tulevaisuudessa. ehkä on olemassa sellaisi jotka saa irrotettua helposti? http://www.gardin.fi/tuotteet
Tuija panelikatto, joka kiertää betonipalkin, vai jätetäänkö palkki näkyviin?
SB-Jätetään palkki näkyviin!
WC'stä vielä vanhat tiilet pois.
Mietteitä WC'n tyylistä. Lasiovi (maitolasi?) tiedossa, mutta entä seinät?
SB-Pitäisikö laattojen alta löytyvää tiiltä käyttää WCssä? Eli tiiliseinät betonilattialla? Hieman harmahtava Maitolasiovi?
Jos se on tyyli niin ei olisi mikään huono idea jättää vanha Arabian WC tuohon paikkaan joka sopisi tiiliseinän kanssa? Puhdistetaan WC ja ostetaan uusi tyylikkäämpi kansi? Myös Officen WChen voisi sopia yksi talon vanhoista Arabian WCistä..?
CH. Nuo Arabian pöntöt ovat aivan mahtavia, kunnon kamaa ja kunnon huuhtelu (ilman typeriä ns. säästöspoolauksia ;)), ja sitäpaitsi sopivat taloon. Nykyajan laitteet ovat ihan pilipalia noihin verrattuna.
SB-Jepp tarkoitus olisi että vanhoja vessoja käytettäisiin jatkossakin. Niitten "sisuskalut" vaihdettiin viime kesänä ja toimii loistavasti. Saunaosaston WChen jää tuo kuvassaoleva WC. Officeen otetaan master bathistä Arabia WC ja officessa oleva uusi WC siirretään Master Bathiin. Tysonin kylpyhuone saa myös uuden IDO WCn ja olohuoneen pikkuWC pysyy samana (eli vanha Arabia WC).

Pukuhuone vaatii vielä seinien tasotuksen ja lattiaan tulisi porata tarkistus aukko.
Riskinä on sähkökaapelit, jotka kulkevat lattian alla yläkertaan, kun ei tiedä missä kulkevat.
Huoneen lopullinen ilme?
SB-Tämä huone tulisi uusia kokonaan. Haluaisin lattiat ja terassin puoleisen seinän revittyä kokonaan auki. Ongelma pitää löytää ja korjata ennen sitä ei tehdä huoneeseen mitään. Stress factor numero 1 for SB... Sitä ennnen kurkataan kellarihuoneesta terassin alle jos sieltä saataisiin vastauksia..
Huoneen ilme; oikealle jättiläistuija saunan laude vaatteenvaihto-"penkiksi". lattia betonia niin kuin koko kerroksessa. annetaan maustetta huoneeseen hyvällä valaistuksella, naulakoilla (eichholtz?), peilillä ja jollain puisella laatikostolla.
 Ch. Tuli mieleen, että haju voisi tulla yläpuoleltakin, eli katosta, missä on eteisen lattia ja vanhaa villaa + purua?
SB- Jepp, auki vaan kaikki. 
Pesuhuoneen lattiakorotus tulisi jatkua samassa linjassa loungeen ja kaartua siellä suunnitelman mukaan.
SB-HUOM! Lattian korotus takkahuoneessa alkaa takkahuoneen oviaukon oikeasta seinästä. Katso floorplanner.
Tulevan varastohuoneen (entinen porraskäytövä) ovi tulee olla linjassa tuon vasemmanpuoleisen oviaukon kanssa. Katso floorplanner oven paikka. Siihen tulisi pysty tuija-panelia ja ovi olisi "camouflage" eli sitä tuskin huomattaisiin. 
CH. Ei haittaisi vaikka koroke jatkuisi heti seinän takana. Se antaisi vesiputouselementille hyvän korokkeen ja linja säilyisi, vai ajatteletko että koroketta tulee liikaa lounge tilaan?
SB- Suurin syy korokkeen alkamiseen vasta takkahuoneesta on väljyyden tuntu. Ajattelimme unohtaa vesiputous-idean ja sen takia tuo porraskäytävän tila tuntuisi väljemmältä jos koroke alkaisi vasta takkahuoneen aukon oikeasta kulmasta. Koroke olisi hieman "outo" kun vesiputousta ei tule siihen.. Tuohon seinään johon vesiputous oli tarkoitettu voisi pistää jonkun spa aiheisen "Wall decor":in. 
Huomioidaan hyllyjen korkeus tulevassa varastohuoneessa.
Betonikaaren pahimmat kolot täytetty.
SB-Voi kun tätä seinää löytyis lisää
CH. Hear, Hear...
SB-Minkälainen ovi sopisi vanhan oven sijaan?? Sopisiko sisäpihan vaihdettava ulko-ovi????
CH. Sehän olisi mainio jos sen saa modifioitua!
SB-Joo eiköhän miehet saa sen hoidettua siihen. Jätetään kuitenkin kellarin Sisempi ovi ja tiivistetään ovet (Raks systemsin suositus).
Ehkä kuitenkin kotelo uudelle sähkö ja vesilinjalle, jonka voisi petsata antiikkitammen sävyyn ja johon voisi upottaa LED spotteja?
SB-Se on hyvä vaihtoehto, toinen idea mikä tuli mieleen on että jos saataisiin piilotettua kaikki kaapelit ja putket tuollaisen metallisen ilmastointiputken sisään..? Tulis korostettu teollinen fiilis.. Meneekö liian vaikeaksi?
CH.Katsotaan vaihtoehdot, toinen on alumiininen johtohylly, mutta mietin valaistusta myös. Koteloon saisi hyvän spottirivistön suunnattavilla LEDeillä.
SB-Ok, alumiininen johtohylly myös hyvä vaihtoehto. Normi kotelo on tylsä mutta jos sen panelointi petsaisi antiikkitammi värillä niin varmasti hyvä, tai jos esim sen saa näyttämään pitkältä puupalkilta ta jotain se toimisi myös. Annan valomestarille vapaat kädet tähän.
Seinää putsattu ja pahimmat reiät täytetty. 
Mitä tehdään sisäkatolle? Ehdotus paneeli- tai levykatto jo senkin takia, että saadaan johtoja piiloon ja sopivasti upotettuja spottivaloja.
SB- Mielelläni toivoisin ettei tähän tulisi paneeli tai levykattoa vaan että katto pysyy tuollaisenaan… Voiko valaistuksen suunnitella ilman kattospotteja ja tehtäisiin johtojen asennus mahdollisimman tyylikkäästi esim palkin taakse? Voiko kattoa roilottaa vähän jotta pari sähköpiuhaa saadaan piiloon? Kokouspöydän yläpuolelle roikkuva industrial lamppu?
CH. Ok!
SB- Voisi myös miettiä tuon yhden valkoisen kattopalkin riisumista valkoisesta pinnoitteesta/väristä koska se on luultavasti betonia ja voisi olla makee jos se olisi "paljas" :) Idea vaan, en tiedä kannattaako...
Vesivaraaja poistuu. Seinä antiikkitammipaneelia, pystyyn tai vaakaan?
SB-Jotenkin tuntuu että pystyyn olisi parempi, what do you think?
CH. Kallistuisin myös pystypanelointiin.
SB- tehdään niin!
SB-Poistetaan ovi ja karmit oviaukosta.Tarkistetaan ettei tässä ole samaa ongelmaa kuin officehuoneen lattiassa (lastulevy)
CH. No hätä, muualla ei lastulevyä.
SB-Hyvä!
SB-Nykyiset listat poistetaan. Tässä huoneessa on hyvä olla paljon sähköpistorasioita. SB tekee  "sähkökartan" pistokkeille, antenni ja internetkaapeleille. Poistetaan vanhat turhat kaapelit mutta jätetään ethernet kaapeli joka kulkee seanion officen ja kokoushuoneen välillä! Takakaiuttimet siirretään takaseinälle ja vahvistin tulee saamaan paikkansa jossain kuvan oikeassa kulmassa olevan veden sisätulon kulmassa.
CH. Voisiko ajatella, että jokunen pienempi kaiutin "upotetaan" paneeliseinään. Siellähän tulee olemaan kuitenkin tilaa viemäriputken takia.
SB-Hyvä idea mutta jatketaan kuitenkin näillä nykyisillä systeemeillä, ovat hyvät vehkeet ja tuntuu turhalta ostaa uutta.. Voisiko nuo olemassa olevat kaiuttimet upottaa hieman tulevaan takaseinään??
Yes, tarkoitin noita olemassa olevia pienempiä (ei niin syviä) kattopalkin kaiuttimia.
Seiniä tasotettu lattian rajassa.
SB-Muistetaan vesi ja viemäröinti WCstä mini-keittiölle
Tarkistetaan ettei tässä ole samaa ongelmaa kuin officehuoneen lattiassa (lastulevy).
CH. Jep, ja ei lastulevyä, se oli outo ilmiö vain yhdessä huoneessa!
Seiniä tasotettu.



Huom! kotelomahdollisuus ikkunan yläpuolella yläkerran vesi ja viemärilinjalle.
SB-Erittäin hyvä! Miten kotelointi onnistuu kylpyhuoneessa?
CH. Kotelointi jatkuu sinne, pitää vaan avata ne ja mahdollisesti laajentaa niitä
SB-OK
Toinen lava täynnä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti