Moni-ilmeinen erillistalo länsirinteessä. Toista samanlaista ei löydy. Talo on eri tasoissa kallion päällä. Talo on rakennettu 1960 ja sitä on laajennettu 1967. Taloa on kunnostettu säännöllisin väliajoin, mutta iso saneerausprojekti alkoi 2013 ja valmistui kesällä 2015.

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Pakkastesti

Talvi 2013-14 alkoi ennätyksellisen lauhana. Loppuvuonna 2013 ei enää ollut lunta maassa ja elohopeakin pysyi pääosin plussan puolella. Talvi tuli vasta Tammikuussa. Lumi peitti juuri ja juuri maan, mutta pakkaslukemat olivat -8 ja -18° väliltä. Talon energiakulutus hämmästytti, vaikka taloon oli ympäriinsä asennettu uudet tiiviit elementti-ikkunat. Ilmalämpöpumppujen piti myös aikaansaada helpotusta energiakulutukseen, joka oli pahimmillaan 450 kWh päivässä.
Pakkaskelien energiakulutusta on kuitenkin vaikea hallita, sillä talossa asuu vuokralaisia, jotka tietojen mukaan eivät ole juurikaan käyttäneet ilmanlämpöpumppuja, mutta siitä huolimatta lukema kertoo että jotain tulisi tehdä eristyksien ja ehkä myös lämmitysjärjestelmän suhteen.

Lämpökamerakuvaus antaa toivottavan vastauksen. Talo kuvataan Helmikuun 2-3 viikolla ja sen suorittaa Uudenmaan lämpökuvaus.

Läpiviennit ILP johdotuksia varten kertovat minimaalisesta eristyksestä orgaanisella materiaalilla. Mutta !!! mielenkiintoista on tuo reikätiili ja siitä löytyi vanha, mutta hyvä keskustelu!
Kyseiset läpiviennit ovat makuuhuonesiivestä, joka on tiilirakennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti